RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kasteel Cannenburch in race voor 'Winnaar Vriendenloterij Kasteelprijs 2024'

Stichting Dag van het Kasteel houdt dit jaar voor de tweede keer de VriendenLoterij Kasteelprijs. Met dit keer als thema 'Het beste kasteelrecept van Nederland'. Kasteel Cannenburch in Vaassen is genomineerd met het recept voor Indische stoof. 

Een driekoppige jury bestaande uit stichting Dag van het Kasteel voorzitter Nathalie van Verschuer, chef-kok London Loy en culinair historicus Manon Henzen heeft alle inzendingen beoordeeld en een top 10 samengesteld. Alle liefhebbers van kastelen en buitenplaatsen kunnen tot en met 31 maart hun stem uitbrengen op hun favoriete recept via www.Kasteelprijs.nl. Op deze site is ook de motivatie en het uitgewerkte kasteelrecept te vinden.

Onder de stemmers wordt een kasteelovernachting + diner voor twee personen verloot. De winnaar hiervan wordt op 16 mei 2024 tijdens de officiële aftrap van Dag van het Kasteel: de pinksterweekendeditie bekend gemaakt.

Top drie kasteelrecepten

De drie kastelen met de meeste stemmen krijgen begin april 2024 een bezoek van de jury, die de gerechten gaat onderwerpen aan een proefvriendelijk onderzoek.

Op donderdag 16 mei maakt de jury de winnaar van het beste kasteelrecept bekend tijdens de officiële aftrap van Dag van het Kasteel: de pinksterweekendeditie. De 'Winnaar VriendenLoterij Kasteelprijs 2024' ontvangt €10.000. ,,Indien het kasteelrecept van Cannenburch verkozen wordt, zal dit bedrag besteed worden aan de instandhouding van het cultureel erfgoed zodat volgende generaties ook volop kunnen blijven genieten van ons bijzondere kasteel en park op de Veluwe'', laat Boris de Munnick van Cannenburch weten.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn