• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Karten en lasergamen, op kosten van de gemeente Apeldoorn?

APELDOORN - Zero55: een plek waar je kunt lasergamen, karten en bowlen in Apeldoorn en Enschede. Het is opgezet door een bedrijf dat verbonden is aan de gemeente Apeldoorn: Accres, een zogenoemd gemeentebedrijf. De Apeldoornse en Enschedese politiek willen weten of dit wel door de beugel kan.

door Bastiaan van Blokland 

Accres bedenkt concepten op het gebied van accommodaties, recreatie, educatie en sport. Het is in handen van Apeldoorn, maar dochterbedrijf Zero55 exploiteert nu zelf ook commerciële activiteiten. Zo kun je in vestigingen in Enschede en Apeldoorn onder meer karten en lasergamen. 

Is dit de bedoeling? 

In 2017 kreeg de gemeente een opmerking van de Autoriteit Consument en Markt over de handel en wandel van Accres, zegt Gemeentebelangen Apeldoorn. De partij stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Accres kreeg in 2016 de ruimte om ook activiteiten te ondernemen in andere gemeenten. Maar is het commerciële Zero55 dan wat de gemeente daarmee voor ogen had? En in hoeverre zijn de twee aan elkaar verbonden? 

Staatssteun

Dat de constructie mogelijk is, houdt ook de Enschedese politiek bezig, schreef dagblad De Stentor eerder deze week. Want als de overheid (indirect) eigenaar is van een commercieel bedrijf, dan is er sprake van staatssteun. En dat mag niet. Het is tenslotte oneerlijk voor de concurrenten. 

Gemeentebelangen wil van het Apeldoornse college onder meer weten of de gemeente de aandelen in Accres van de hand wil doen, of dat het Accres  helemaal op wil laten gaan in de gemeentelijke organisatie. Daarnaast moet het college duidelijk maken of de commerciële activiteiten van dochterbedrijf Zero55 door de beugel kunnen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Non Stop Music
18:00 tot 19:00