• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kamer in debat over jongeren Hoenderloo Groep

HOENDERLOO - Er komt een Kamerdebat over herplaatsing van de jeugd van de Hoenderloo Groep. Dat debat is een initiatief van de SP. De jeugdzorginstelling, met locaties in Hoenderloo en Deelen, werd vorig jaar gesloten wegens financiële malaise.

Door: Bastiaan van Blokland

De reden voor het debat omschrijft Kamerlid Kwint als 'de gebroken beloften van gemeente, kabinet en Pluryn dat er voor elke jongere van de Hoenderloo Groep een passende plek zou komen'. Zijn debat-aanvraag kon op steun van bijna alle partijen rekenen.

Zorginstelling Pluryn (waar de Hoenderloo Groep onder viel) besloot eind 2019 dat de Hoenderloo Groep verkocht moest worden, omdat die verlieslijdend was. Er werd daar zeer complexe jeugdzorg verleend.

Elders onderbrengen

Zo'n 160 jongeren moesten worden herplaatst of stroomden via de natuurlijke weg door. Pluryn en minister Hugo de Jonge garandeerden daarbij dat er een passende plek zou komen voor iedere jongere; 'geen kind valt tussen wal en schip', zei Pluryn meermaals.

Onlangs berichtte EenVandaag dat dit in veel gevallen niet zo was. Ze deed daar groot onderzoek naar. Ouders van enkele jongeren die destijds ook met Omroep Gelderland spraken, vreesden van meet af aan voor deze situatie. Juist omdat de Hoenderloo Groep zulke specifieke zorg leverde, zou het heel lastig zijn hun kinderen elders onder te brengen.

Lees hier meer artikelen over de Hoenderloo Groep

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn