RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Kaartverkoop voor Het Logeerhuis van Sint Nicolaas start

Apeldoorn - Het is weer zo ver: op zaterdag 28 september start om 13 uur de kaartverkoop voor de rondleidingen door Het Logeerhuis van Sint Nicolaas in het weekend van 23 en 24 november.

Elk jaar neemt de goedheiligman een weekend lang zijn intrek in het Woldhuis in Apeldoorn. Daar treft hij samen met zijn ruim 80 pieten de voorbereidingen voor de feestelijke pakjesavond op 5 december.

Rondleidingen op zaterdag 23 en zondag 24 november
Van 10 tot 17 uur zijn er rondleidingen door Het Logeerhuis. Elke 10 minuten gaat er een groep van 35 mensen naar binnen, die met één van de wegwijspieten op verkenning gaat door de kamers van het huis. Er valt heel wat te ontdekken, want wat doen pieten eigenlijk voor hun ontspanning? En houdt de Sint zijn mijter op als hij slaapt? Hoe smaakt de perfecte pepernoot? Deze en vele andere vragen krijgen een smakelijk en vermakelijk antwoord.

Uitgebreid buitenprogramma tijdens beide openingsdagen
Buiten rond Het Logeerhuis is ook van alles te doen: deelnemen aan het pietenparcours, een klimwand beklimmen, broodjes bakken bij het kampvuur, je circuskunsten vertonen, de schimmel Americo aaien of spelen op de springkussens. En natuurlijk is er een feestelijk programma in het pietencafé, waar allerlei optredens plaatsvinden en waar het altijd gezellig en warm is. Daar kun je je bezoek afsluiten met een kopje koffie of thee, of natuurlijk warme chocolademelk en ranja voor de kinderen – en voor wie zich nog kind voelt!

Data en locatie
Zaterdag 23 en zondag 24 november 2019
Tijd: 09:30 - 17:30 uur

Kaartjes bestellen kan via logeerhuisvandesint.nl
Snel zijn is de boodschap, want de vorige jaren waren de 2200 kaarten de dag zelf al uitverkocht. Maar ook voor wie geen kaartje heeft, is een bezoek aan het buitenterrein een unieke belevenis.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn