RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jubileumeditie Alpe d'HuZes gaat van start

Met het zweet op het voorhoofd begeven een flink aantal deelnemers zich normaal jaarlijks richting de top van de Alpe D'HuZes. Vorig jaar en het jaar daarvoor kon het evenement niet doorgaan, maar dit jaar is het evenement terug: met de 15de editie. Een jubileumeditie dus. En daar zullen vast en zeker, net als voorgaande jaren, weer een flink aantal Apeldoorners aan meedoen. De koersdag op donderdag 2 juni is onderdeel van een hele koersweek, van zondag 29 mei tot en met vrijdag 3 juni.

,,Een bijzondere mijlpaal”, vindt Erik Jutstra, voorzitter van Alpe d’HuZes. ,,De afgelopen 2 jaren hebben we de koers moeten uitstellen, maar dit jaar gaat het toch echt weer gebeuren. Een grote groep vrijwilligers is druk om van deze 15e editie weer een bijzondere en persoonlijke koersweek te maken. Want opgeven is geen optie, zeker niet als het gaat om donatiewerving voor kankeronderzoek.”

De beklimming van de Alpe en de activiteiten op en rond de berg in de koersweek zijn belangrijk voor de donatiewerving, de deelnemers en de mensen die hen aanmoedigen en ondersteunen tijdens de koersdag. 

 Inschrijven?

Het maximumaantal van 5000 deelnemers is bijna bereikt. Inschrijven voor de 15e editie van Alpe d’HuZes kan nog nét, via www.opgevenisgeenoptie.nl/register-selection

Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen de deelnemers op 2 juni tot maximaal zes keer de Alpe d’Huez, lopend op of de fiets, om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. 100% van de donaties wordt besteed aan wetenschappelijk kankeronderzoek. Het gezamenlijke doel is om de ziekte kanker de wereld uit te helpen.  

Inclusief supporters en vrijwilligers die Alpe d’HuZes mogelijk maken, verwacht de organisatie tijdens het evenement ongeveer 15.000 mensen op de Franse alp.

Natuurlijk worden de lokale coronamaatregelen in acht genomen, die mede voortkomen uit de instructies van de Franse overheid naar aanleiding van de ingediende vergunningsaanvraag, laat de organisatie ten slotte weten.

 

Ga je ook meedoen aan de Alpe d’HuZes? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet nemen we contact met je op voor een interview over je deelname. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn