RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jorn geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Apeldoorn

APELDOORN - Jorn mag zich vanaf vandaag officieel de kinderburgemeester van Apeldoorn noemen. Uit handen van zijn voorganger Sibel werd de keten overhandigd. Een keten die afgelopen anderhalf jaar met trots door haar is gedragen.

Burgemeester Ton Heerts sprak Jorn en het publiek toe. Volgens de burgemeester staat hem een mooie en bijzondere tijd te wachten. Sibel kreeg vervolgens van hem de eer om haar keten over te dragen aan Jorn.

Dankbaar voor zijn achterban
Na de ontvangst van zijn keten nam Jorn het woord. Zijn eerste speech als kinderburgemeester ging hem goed af. Hij bedankte nogmaals alle mensen die eerder op hem stemden. En in het bijzonder sprak hij dank uit voor de steun van zijn opa en oma, die hem goed hebben geholpen.

Zin om te starten
Jorn vervolgde zijn speech met de boodschap dat hij allerlei ideeën heeft om mee aan de slag te gaan. Zo wil hij zich graag inzetten voor meer groen en speelplekken én hij wil online al het moois van Apeldoorn aan alle kinderen laten zien.

Succeswensen van eerste kinderburgemeester
Na bijna twee jaar trouwe dienst, droeg Sibel haar keten over aan Jorn. En dat deed ze met een glimlach: “Ik heb een heel leuke tijd gehad als kinderburgemeester, maar het is nu ook goed dat er een nieuwe kinderburgemeester komt.” Ze wenste hem veel succes met alle leuke dingen die hij gaat meemaken. Sibel zelf stort zich nu weer op haar schoolcarrière, wie weet wat we nog van haar gaan zien. 

Rol van kinderburgemeester in Apeldoorn
Vanaf nu zal Jorn betrokken worden bij diverse projecten waarbij de mening van kinderen belangrijk is. En natuurlijk zijn er ook officiële momenten bij, zoals het openen van een groen schoolplein, een tentoonstelling of een speelplaats. Er ligt veel in het verschiet voor Jorn. De gemeente is blij met zijn grote enthousiasme.

Dank voor inzet van Sibel
Natuurlijk sprak burgemeester Ton Heerts ook zijn waardering uit voor de geweldige inzet van Sibel de afgelopen periode. Ook Jorn bedankte haar in zijn speech voor het goede voorbeeld.

De keten overhandiging is vanavond op RTV Apeldoorn te zien vanaf 18:00.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn