• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jonge dansers werken zich in het zweet voor de sint

APELDOORN - Het duurt nog meer dan een week, maar voorbereidingen voor de intocht van de sint in Apeldoorn lopen al maanden. Zo zijn jeugdige dansers in Apeldoorn hard in de weer om hun pietendans zo goed mogelijk uit de verf te laten komen, live én op televisie.

door Bastiaan van Blokland

'Strakke vingers, ik wil een lach zien op jullie gezicht!' Danslerares Nina Nestelaar laat er geen gras over groeien: gedanst moet er worden. En goed ook. De armen strak de lucht in, dan weer recht naar beneden.

'Als je het nu nog niet kent, dan ben je een beetje laat', roept Nestelaar. 'En vijf, zes, zeven, acht.' De dansers van dans- en theaterschool Tim Koldenhof doen het nog een keer over. 

Tekst loopt door onder de video.

Het is zondagmiddag. In de week die voor hen ligt gaan de dansers die zich nu in het zweet werken bij verschillende basisscholen om de kinderen hun pietendans aan te leren. Die dans wordt straks opgevoerd op het Stationsplein in Apeldoorn, als de sint zijn entree maakt.

Niet alleen de toeschouwers op het plein zullen hen dan zien optreden, ook op landelijke tv is de intocht te volgen. Dat betekent dus: eerst zélf die dans zo goed mogelijk onder de knie krijgen, om vervolgens de kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 er bekend mee te maken. Zodat zij samen een daverende show kunnen neerzetten. 

Best lastig, zo'n dans 

Jan-Jaap Keijzer is één van de gelukkigen. Gepassioneerd doet hij de dans voor: zwaaien met je armen, naar beneden, even zwieren, de lucht in en een rondje draaien. 'En dan moet je je lach laten zien', besluit hij. De dans klinkt makkelijker dan hij op het eerste gezicht lijkt.

Uw verslaggever probeerde het ook. Tekst loopt verder onder de video.

Tim Koldenhof van de gelijknamige dans- en theaterschool is verantwoordelijk voor het nummer. Het bedrijf van hem en zijn compagnon Joji Na schreef én choreografeerde de dans. Zij zijn door de NTR ingeschakeld om een spetterend ontvangst voor Sinterklaas te organiseren. 'We willen de sint een warm welkom heten', licht Koldenhof toe.

Als alles goed gaat, zullen de dansleerlingen én tientallen Apeldoornse basisscholieren op zaterdag 16 november tijdens de intocht op het Stationsplein te zien zijn. De intocht is vanaf 12.00 uur ook te volgen op Nederland 3. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Matinee
14:00 tot 16:00