• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Johnny Feel Good in het Bluescafé, special guest Oscar Benton

Johnny Feel Good is een band rondom gitarist Johnny LaPorte, al 45 jaar gitarist van Barrelhouse en Oscar Benton Blues Band en met Barrelhouse Edison-winnaar. De 6 doorgewinterde bluesmuzikanten hebben hun sporen verdiend in bands als Living Blues, Magic Frankie & the Blues Disease, Jura (Ruben Hoeke) en Southside Blues Revue.

De band speelt de blues vanuit een klassieke jaren 60/70 insteek, waarbij het collectief centraal staat. De band gebruikt de ruime podiumervaring optimaal: alleen de contouren van de songs staan vast, en er is veel ruimte voor improvisatie. Geen avond is dus hetzelfde. Ongeveer de helft van het repertoire bestaat uit eigen nummers. De come-back van Nederlandse Blueslegende Oscar Benton, die dit jaar zijn 50 jaar ‘on stage’ gestalte geeft met een live opgenomen CD/DVD, mag op z’n minst gezegd opzienbarend genoemd worden.

Het leven van de ‘Dutch Blues Hall of Fame”-er kenmerkt zich de laatste jaren vooral door tegenspoed, waardoor hij op relatief jonge leeftijd in een verzorgingstehuis belande. Zijn oude muziekvrienden blijven hem bezoeken, en vooral Johnny LaPorte  weet als geen ander een vlammetje brandend te houden waardoor Oscar (inmiddels 70 jaar) binnen 3 jaar zijn 2e come-back album zal lanceren. Het vlammetje is natuurlijk ‘the blues’, de muzieksoort die Oscar als 1 van de eersten in Nederland op de kaart wist te zetten, de muziek waarvoor hij leeft. Oscar is regelmatig te gast bij Johnny Feel Good, zo ook aanstaande zondag 16 juni – waar hij zeker zijn 1981 wereldhit “Bensonhurst Blues’ ten gehore zal brengen.

Zondag 16 juni speelt Johnny Feel Good om 16:00 in het Bluescafé in Apeldoorn. Blueslegende Oscar Benton is special guest.
De band begint om 16:00 uur en de entree bedraagt €10,-

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl!

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00