RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jeukrups teistert evenementen

Dat de eikenprocessierups voor veel overlast (en vooral jeuk) zorgt, wist je waarschijnlijk al. Maar nu lijkt het erop dat de rups verschillende evenementen bedreigt. Bij bijvoorbeeld de organisatie van de Apeldoornse Vierdaagse komen veel vragen binnen.

,,Helaas komt deze rups ook langs de parkoersen voor”, meldt de organisatie. ,,Je zult begrijpen dat we niet alle ruim 200 kilometer aan routes rupsenvrij kunnen maken. Wel is de gemeente Apeldoorn binnen de bebouwde kom bezig met de bestrijding. Als organisatie kunnen we de deelnemers alleen maar de raad geven het lichaam zoveel mogelijk te bedekken en niet even te rusten op een bank onder eiken of tegen de bomen te gaan zitten.”

De Medische Dienst van de Apeldoornse Vierdaagse geeft op de Facebookpagina van het evenement tips wat je kunt doen als je wel in contact bent gekomen met haartjes van de rups.

Ook andere evenementen worstelen met de rups. Ben van der Velden van de Kofferbakverkoop, waarvan komende zaterdag weer de eerste van het seizoen gehouden wordt langs het kanaal Zuid, waarschuwt de bezoekers. ,,Op ons evenemententerrein staan enkele Amerikaanse eikenbomen. Mocht u jeuk krijgen, meldt u zich dan bij de Rode Kruis post of spreek lopende Rode Kruis-medewerkers aan.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn