RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jasmin (11) doet al voor de vierde keer mee aan de ramadan

APELDOORN - De ramadan is een bijzondere maand voor moslims. De 11-jarige Jasmin uit Apeldoorn doet al voor de vierde keer mee. Dat betekent dat ze weer dertig dagen lang niks mag eten en drinken tussen zonsopkomst en zonsondergang.

En dat vasten is vooral de eerste paar dagen best lastig, vertelt Jasmin tegen NOS Jeugdjournaal. "Dan zie je iedereen eten of dan hoor je extra dat gesmak van de kinderen, dan denk je echt: pffff. Maar daarna let je er niet meer op."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

De 11-jarige legt uit dat de ramadan niet alleen om het vasten draait. "Je denkt ook aan andere mensen en aan het geloof."

Normaal komt de familie van Jasmin tijdens de ramadan samen om te eten. Maar door corona kan dat nu niet. Dat vindt ze erg jammer.

De ramadan begon afgelopen dinsdag en wordt op 12 mei afgesloten met het Suikerfeest.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn