• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jacksart vestigt zich op Zwitsal Apeldoorn

Bekende Apeldoornse ondernemer brengt kunst en cultuur naar het Zwitsalterrein. Per 1 mei aanstaande betrekt de Apeldoornse kunstonderneming Jacksart de voormalige e-karthal op het Zwitsalterrein. Jacksart en de gemeente Apeldoorn, eigenaar van het Zwitsalterrein, sloten deze week een overeenkomst voor een jaar.

De intentie van beide partijen is echter om een meerjarige samenwerking op het Zwitsalterrein aan te gaan. Jacksart heeft voor ogen om zich uiteindelijk te vestigen in de markante voormalige extractiehal, de hoge vierkante hal naast het grote parkeerterrein van ingang zuid. ,,Met de komst van Jacksart leggen we een solide basis onder de verdere ontwikkeling van het Zwitsalterrein. Bovendien is het een mooie ontwikkeling voor de kunst en cultuur in Apeldoorn. Wij zijn dan ook heel blij met zijn komst”, vertelt wethouder Wim Willems. ,,Wij helpen graag mee om Zwitsal te ontdekken”, stelt Jack Liemburg van Jacksart.

Landelijk bekend

Jacksart is het bedrijf van kunstenaar Jack Liemburg. Met zijn kunst vertaalt hij in zijn eigen unieke stijl alledaagse thema’s naar het grote doek. Zijn modern art schilderijen zijn al in vele galerieën tentoongesteld, zowel in binnen- als buitenland. Ook organiseert de kunstenaar diverse evenementen voor particulieren en bedrijven. Jack: ,,wij zijn toe aan een volgende stap en kijken uit naar onze verhuizing naar het Zwitsalterrein. Natuurlijk werken we graag samen met de andere ondernemers op het terrein en participeren we graag in – nieuw op te zetten – evenementen!”

Toekomstplannen

Hal 18 wordt het nieuwe domein van de kunstenaar. De hal vormde vroeger, samen met de naastliggende hal van Foenix, het hart van de Zwitsalfabriek. Hier vond de productie van de Zwitsallijn plaats. De hal was eerder in gebruik als e-karthal en kan met minimale investering betrokken worden.

Op langere termijn maakt de gemeente hal 18 graag geschikt voor kleine ondernemers en start-ups. Daarvoor is inmiddels een ‘community’ opgezet van start ups en kleinschalig ondernemerschap op Zwitsal Apeldoorn. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij initiatiefnemer Start-up Apeldoorn
(www.startup-apeldoorn.nl).

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Radio Marihati
09:00 tot 11:00