RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jacks Art in Amsterdam

Jack Liemburg (Apeldoorns kunstenaar) heeft vanaf nu een galerie in Amsterdam. In de galerie exclusief zijn eigen werk, dus niet samen met andere kunstenaars, zoals in een andere galerie in Utrecht. De Galerie is gevestigd in een drukke straat, veel (voet en fiets) verkeer, veel horeca, tot laat in de nacht. Ik was bij de opening en heb daar onder meer een aantal relaties van Jack ontmoet. Wat mij daarbij opviel is dat hij aan de weg timmert. Hij wacht niet af in een hoekje tot iemand hem ontdekt. Ik noem dat ondernemerschap, een goede zaak. De tijd van een basisinkomen via de BKR (Beeldende Kunstenaars Regeling) is voorbij.

Over de kunst van Jack: jaren geleden schreef ik een kritische column, samenvattend, te veel een kopie van Herman Brood. Dat was jaren geleden, zijn stijl is veranderd, noem het cross-over, de thema’s zijn lief, noem het sensueel, maar uniek in de presentatie.
(Nu nog wachten op de volgende fase, hoop ik: maatschappelijk geëngageerd, een beetje rauw met thema’s die je tot nadenken stemt)

Ga zo door Jack, wacht niet af, toon initiatief. Misschien hierna internationaal?

Galerie bezoeken: Neem vanaf CS Amsterdam tram lijn 1, stap uit bij halte ‘Eerste Constantijn Huygensstraat’. Haaks op de tramhalte is de Eerste Constantijn Huygensstraat, na een paar honderd meter wandelen kun je naar binnen bij nummer 33, Woensdag tot en met zaterdag 13.00 – 18.00 uur. Je kunt ook wandelen, vanaf het Leidseplein is het nog ongeveer 5 minuten lopen. En vlakbij is trouwens de PC Hoofdstraat (ook leuk voor deze straatfotograaf), geen daklozen maar ‘ander’ volk, jammer genoeg had ik daar geen tijd meer voor.

Over de foto’s: gebeurt niet vaak, camera verkeerd ingesteld, alleen de champagne serie is gelukt.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn