• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jaarwisseling eist meer jonge vuurwerkslachtoffers

APELDOORN - De jaarwisseling in Gelderland heeft meer jonge vuurwerkslachtoffers geëist dan vorig jaar. In totaal moesten vijftien kinderen onder de 15 jaar zich laten behandelen op de spoedeisende hulp, tien meer dan vorig jaar. Dat heeft minister Ferdinand Grapperhaus vrijdag bekendgemaakt.

In totaal waren er 39 slachtoffers in Gelderland die zich moesten laten behandelen in het ziekenhuis. Het grootste deel, 24 slachtoffers, was ouder dan 15 jaar. 

Niet van alle slachtoffers is bekend om welk vuurwerk het ging. Uit een inventarisatie blijkt dat het meeste letsel is ontstaan door legaal vuurwerk zoals rotjes en vuurpijlen. Illegaal vuurwerk zorgde voor minder slachtoffers, maar wel voor ernstiger letsel.

De meeste kinderen liepen brandwonden en oogletsel op. In Arnhem vielen twee doden na een brand die door vuurwerk was ontstaan. Twee tieners worden verdacht van brandstichting.

Regionale cijfers over hoeveel slachtoffers zich hebben gemeld bij huisartsenposten zijn er niet.

Drukke nacht voor politie

De minister maakte ook meteen het aantal incidenten bekend waarmee de politie te maken heeft gehad. In Oost-Nederland, waar Gelderland en Overijssel onder vallen, kregen agenten te maken met 1611 incidenten, veruit het hoogste aantal van alle tien de politieregio's.

Agenten hadden vooral hun handen vol aan mishandelingen, branden, vernielingen en vuurwerkincidenten.

Gedeeltelijk vuurwerkverbod?

Burgemeesters in Gelderland riepen na de jaarwisseling om een verbod op gevaarlijk vuurwerk. Maar niet iedereen denkt hetzelfde over een verbod. Waar burgemeester Bruls van Nijmegen een totaalverbod wil, ziet de burgervader van Arnhem een gedeeltelijk verbod als één van de oplossingen. Marcouch pleitte daarnaast voor een 'beschavingsoffensief'.

Commissaris van de Koning John Berends ziet een verbod juist niet als oplossing, zo zei hij op de nieuwjaarsreceptie van de provincie.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Non Stop Music
18:00 tot 19:00