RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Isabel Hofma naar Gelderse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd

Isabel Hofma van KBS De Zonnewende won donderdag 16 maart, de regionale editie van de Nationale Voorleeswedstrijd in CODA. Deze voorleeskampioen uit Apeldoorn plaatst zich daarmee voor de Gelderse finale op 17 april in Arnhem. Isabel nam het op tegen 8 andere voorlees-schoolkampioenen uit de regio Apeldoorn/Noord-Veluwe.

In het auditorium van CODA konden klasgenoten, leerkrachten en ouders meegenieten en de deelnemers aanmoedigen. De schoolkampioenen lazen met enthousiasme voor uit een door henzelf gekozen boek en wisten het publiek te vermaken met hun verhalen. Isabel Hofma las voor uit ‘Dickie en Giga worden keihard aangevallen!’, een graphic novel van de Apeldoornse illustrator en vormgever Oirik. Ze wist het publiek te vermaken met dit levendige en vrolijke verhaal.

Voor de jury – gevormd door CODA-directeur Carin Reinders en Hetty van de Weg-Hendriksen van de bibliotheek Noord-Veluwe – was het geen eenvoudige taak om een winnaar te kiezen. Ook de andere 8 deelnemers – Nienke Kerstjens (Apeldoorn), Hannah Slootweg (Heerde), Saar Slegers (Epe), Jinte Egberts (Wezep), Hanne Dijkkamp (Vaassen), Inge-roos Beernink (Apeldoorn), Isa Zeelen (Hattem) en Lisa Zwep (Elburg) – waren erg goed.

Isabel Hofma gaat door naar de provinciale finale op 17 april in Arnhem. Hier wordt de Gelderse voorleeskampioen gekozen. De winnaar van deze ronde gaat de strijd aan met de winnaars uit de andere provincies. De landelijke finale is op 24 mei in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn