• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Intocht Sinterklaas 'gewoon' met roetveegpieten

ARNHEM - De landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn gaat gewoon door met roetveegpieten. De bestuursrechter in Arnhem heeft bezwaren van een tegenstander van roetveegpieten afgewezen.

Deze bezwaarmaker, M. van Tongeren, wilde dat bij de intocht in Apeldoorn zwarte pieten meedoen en geen roetveegpieten. 'Als de kleur van de pieten een probleem vormt voor de indiener, dan moet hij zich richten tot de civiele rechter', aldus de bestuursrechter.

Die verklaarde het bezwaar tegen de afgegeven vergunning donderdag niet-ontvankelijk. In de vergunning staat niets over de kleur van de pieten, aldus de rechter in Arnhem.

'Dit is genocide tegen blanke, christelijke Nederlanders'

Het niet-toelaten van zwarte pieten vond de indiener 'genocide tegen de blanke, christelijke Nederlanders'. Die worden kapotgemaakt, zei Van Tongeren, die de evenementenvergunning aanvocht.

Apeldoorn organiseert dit jaar de landelijke intocht, samen met de NTR. Dit is op 16 november. De NTR kiest dit jaar voor roetveegpieten.

'Ik wil later ook veel kinderen krijgen en ze opvoeden met zwarte piet', lichtte Van Tongeren toe. 'Maar ik ben bang voor de reacties daarop. Dus ik denk dat in de christelijke blanke Nederlandse cultuur minder kinderen geboren zullen worden.'

Zie ook: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Avondnieuws
17:00 tot 18:00