RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Inspectie: ouderenzorg Zorggroep Apeldoorn weer op orde

APELDOORN - Zorggroep Apeldoorn, met meerdere locaties voor ouderen in Apeldoorn en omstreken, kan weer verder zonder verscherpt toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Maandag is het verscherpt toezicht beeindigd, waar de 'Zorggroep Apeldoorn e.o.' begin 2020 onder gesteld werd na onaangekondigde inspectiebezoeken in 2019 aan Casa Bonita, Randerode en de Sprenkelaarshof.

Werkdruk

Toen concludeerde de inspectie dat er aan tekortkomingen in de ‘persoonsgerichte zorg’, ‘deskundigheid en inzet van personeel’ en het ‘sturen op kwaliteit en veiligheid’ niks was verbeterd ten opzichte van een controle in november 2018. Daardoor stond de cliënt niet altijd centraal en kampten de zorgverleners met een hoge werkdruk.

In oktober en november 2020 bleek uit nieuwe bezoeken aan de locaties Casa Bonita en Assenrade dat er nu wel veel verbeterd is, zelfs ondanks corona

Zelf bepalen

Cliënten kunnen meer zelf bepalen, zoals hoe zij hun dag en kamer inrichten. De zorg is beter afgestemd op de behoefte van mensen en hun mogelijkheden en beperkingen. Er zijn nu genoeg zorgverleners op beide locaties en ze zijn ook deskundig genoeg. En het wordt allemaal beter aangestuurd om dat zo te houden, aldus het nieuwste oordeel van de inspectie. De inspectie blijft de zorggroep wel volgen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn