RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Informatiepunt Mantelzorg in Gelre extra open tijdens de Dag van de Mantelzorg

Het informatiepunt Mantelzorg in Gelre Apeldoorn is in het kader van de Dag van de Mantelzorg een extra moment open op vrijdag 10 november van 10.00 uur tot 12.30 uur. Bezoekers kunnen langskomen voor een luisterend oor, tips of een gesprek, en ze krijgen een mandarijntje ter ere van deze dag.


Mantelzorgers staan een naaste bij die hulpbehoevend, gehandicapt of (chronisch) ziek is. Deze zorg kan verschillend zijn en wordt gezien als mantelzorg wanneer deze meer dan 8 uur per week verleend wordt, voor een periode van minstens 3 maanden. Om mantelzorgers te ondersteunen en informeren is het informatiepunt Mantelzorg in Gelre Apeldoorn elke dinsdag- en woensdagmiddag geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur. Het informatiepunt is te vinden in de centrale hal, achter het terras van het bezoekersrestaurant. De vrijwilligers van het informatiepunt zijn getraind door De Kap (Stedelijk Knooppunt Mantelzorg).

Over respijtzorg en zorgverlof
De vrijwilligers van het informatiepunt spreken zowel patiënten en bezoekers als medewerkers van ziekenhuis die tevens mantelzorger zijn. Zij merken dat mensen vaak twijfelen om in gesprek te gaan. vaak voelen mensen zich nog geen mantelzorger terwijl ze dat wel zijn. Veelgestelde vragen zijn bijvoorbeeld: ,,Hoe moet dat nu straks met de zorg voor mijn partner als ik binnenkort wordt opgenomen in het ziekenhuis ?’’ en ,,Hoe combineer ik mijn werk met de mantelzorg als de intensieve periode van herstel na ziekenhuisopname van mijn moeder begint?’’.


Vrijwilligers
De vrijwilligers informeren dan over de mogelijkheid om gebruik te maken van respijtzorg of om bij de werkgeven calamiteiten- of zorgverlof op te nemen. En hoe ze dat kunnen aanvragen. Veel mensen weten niet wat er allemaal mogelijk is. Daarom is dit ook dankbaar vrijwilligerswerk.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn