RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Indische en Molukse Zomer gekruid van start

In het Cultuurkwartier is vandaag (zondag 30 juni) een begin gemaakt met de viering van de Indisch-Molukse Zomer. Een exotisch programma met tentoonstellingen, lezingen, films, theater, workshops, stadswandelingen en muziek.

In de theaterzaal van Gigant werd het spits afgebeten, het echte eten gebeurde tijdens een buffet in ACEC, de thuisbasis van het evenement. Ook in CODA junior staat het een en ander op de rol.

In ACEC ligt het accent voor een groot deel op de rijke historie, gezien de grote panelen die verhalen over de rijke historie van de ’gordel van smaragd die zich slingert langs de evenaar’. Daarnaast is er fraai werk te zien van kunstenares Shelly Lapré. ,,De rode draad van programma is zowel Indisch als Moluks als Apeldoorns en Nederlands’’, laat de organisatie weten. Voor de liefhebbers: op 8 juli komen Wieteke van Dort en Hans Visser met een theaterprogramma naar Gigant. Op 14 juli komt er een eind aan het evenement.

Uitgebreide informatie is te vinden op de site www.indischerfgoed.nl

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn