RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

In Kerschoten en De Naald gaat de zon extra zonnig schijnen

APELDOORN - De coöperatie Zon op K&N (Kerschoten en De Naald) gaat 228 zonnepanelen plaatsen op het dak van de tribune en het clubhuis van voetbalvereniging Robur et Velocitas.

Tweede dak om de wachtlijst weg te werken

Tegenover RTV Apeldoorn vertelt Ton Ceelie de vice voorzitter van de wijkraad: “Sinds het eerste project op wijkcentrum De Groene Hoven is de coöperatie opzoek geweest naar een tweede dak. We willen de ontstane wachtlijst wegwerken en ook de andere buurtbewoners de kans geven om zonnepanelen op andermans dak te leggen.

De voetbalclub zal zelf ook participeren in het project in het kader van het meer jarenplan “Duurzaam Robur”.

Meedoen?

Coöperatie Zon op K&N en voelbalclub Robur et Velocitas organiseren 21 november een informatie avond voor de mensen die meer hier over willen weten.

Voor € 315,- per certificaat (zonnepaneel) kunnen mensen meedoen. Ze krijgen daarvoor gedurende 15 jaar teruggave energiebelasting (ongeveer € 30,- per jaar) en een uitkering uit de coöperatie indien de leden daartoe besluiten o.b.v. de financiële resultaten.

Voorwaarde om mee kunnen doen is dat men woont in één van de volgende postcodegebieden: 7311, 7314, 7315, 7316, 7317 of 7345.

Meer weten?

Ga naar de Informatie avond: woensdag 21 november, in de bestuurskamer van Robur et Velocitas, Anklaarseweg 330 te Apeldoorn. Aanvang 19.30 uur.

Meer informatie op www.zonopken.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Achtergrond:

Zon op K&N (Kerschoten en De Naald) is een wijkcoöperatie, die in 2016 een eerste gezamenlijke zonnedak heeft gerealiseerd op het dak van wijkcentrum De Groene Hoven aan de Koninginnelaan. Ongeveer 30 buurtbewoners hebben dit project gezamenlijk gerealiseerd. De zonnepanelen presteren boven verwachting, dus de opbrengst (zowel aan stroom als in geld) is beter dan beraamd.

Vanavond wordt het interview op RTV Apeldoorn uitgezonden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn