RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

In Harmonie – vorm, kleur en taal van Saïd Kinos in CODA

 

CODA toont het werk van Saïd Kinos vanaf zondag 2 april tot en met zondag 18 juni in de tentoonstelling Harmonie – vorm, kleur en taal van Saïd Kinos. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft hij een monumentale muurschildering gemaakt met een serie werken van papier en hij heeft zich laten inspireren door de collecties van CODA Archief en CODA Museum.

 

Tentoonstelling

Naast de monumentale muurschildering en met een serie werken van papier zijn er ook schilderijen, werken op papier en bronzen sculpturen te zien in de tentoonstelling. De inspiratie die Kinos gebruikte waren de typografie en het kleurgebruik van historische tentoonstellingaffiches uit de jaren ’70 en een stadsplattegrond van Apeldoorn uit de collectie van CODA Archief en CODA museum. Het is van belang om tijd te nemen voor het werk wat Kinos heeft gemaakt, bezoekers kunnen plaatsnemen op de letterblokken die zijn gemaakt voor de tentoonstelling. Deze letterblokken verwijzen naar de houten letterkubussen waar je als kind woorden mee kon puzzelen.

 

Kunstenaar

Saïd Kinos begon in 2006 met de opleiding journalistiek in Utrecht en in 2012 heeft hij de Bachelor grafisch ontwerpen afgerond op het de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Kinos heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op muurschilderingen met opdrachten in Rotterdam, Den Haag, Londen, Denver, Los Angeles en Guangzhou. In 2019 ontving hij de beurs van het stimuleringsfonds Creative Industrie zijn werk was te zien op het International Street Art Festival pow!WOW! in de Afrikaanderwijk in Rotterdam.

 

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 2 april om 14.30 uur in CODA. Wil je naar de tentoonstelling meld je dan aan door op de roze knop te drukken op de site: https://www.coda-apeldoorn.nl/nl/agenda/in-harmonie-vorm-kleur-en-taal-van-said-kinos

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn