RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'In elke bocht een stukje verdriet loslaten', Reinard uit Apeldoorn doet mee aan Alpe d'HuZes

APELDOORN - Zo vaak mogelijk een berg in Frankrijk op fietsen. Daar gaat het om tijdens de Alpe d'HuZes, komende donderdag. De deelnemers proberen daarmee zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Ook Reinard van Baak uit Apeldoorn doet mee aan de tocht. Hij verloor zijn vrouw drie jaar geleden aan de gevolgen van Kanker.

Het is 2016 als Jeanine Stokking de strijd tegen kanker verliest. 'Heel triest. Ze is veel te vroeg om het leven gekomen. Ze was 47 jaar', vertelt Van Baak.

Voor haar overlijden had Stokking geregeld dat er tijdens haar afscheidsdienst geld zou worden ingezameld voor nieuwe hometrainers voor de afdeling oncologie in het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. 'Er stond ergens op de afdeling een verouderde hometrainer', aldus Van Baak. 'Maar Jeanine was een verbindend iemand. Ze vroeg aan iedereen van de afdeling of ze gezellig daar konden komen. Sommige patiënten konden niet eens meer fietsen, maar gingen mee voor de saamhorigheid', vertelt hij trots. 

Bekijk hier de reportage (tekst gaat verder na de video):

Reinhard en zijn schoonmoeder brachten de hometrainers zelf naar het ziekenhuis. Daar is het hoekje omgedoopt tot de 'Jeanine Stokking Fitness Club'. 'Er zijn inmiddels enorm veel kilometers op gefietst', vertelt een verpleegster tegen Van Baak.

Tekst gaat verder onder de foto.

Zo vaak mogelijk een berg in Frankrijk op fietsen. Daar gaat het om tijdens de Alpe d'HuZes, komende donderdag. De deelnemers proberen daarmee zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Ook Reinard van Baak uit Apeldoorn doet mee aan de tocht. Hij verloor zijn vrouw drie jaar geleden aan de gevolgen van Kanker.

Door mee te doen aan Alpe d'HuZes doet Reinard van Baak zelf iets voor onderzoek naar kanker. Inmiddels heeft zijn team meer dan 20.000 euro opgehaald. Hij ziet op tegen de emotionele klim. 'Wij vertrekken naar boven om in elke haarspeldbocht een stukje verdriet los te laten', aldus Van Baak. 'Als we dan boven zijn hopen we heel erg blij te zijn dat we Jeanine hebben mogen kennen. Ze was echt iemand die mensen verbindt. Zelfs na haar dood verbindt ze onze groep en de patiënten in het ziekenhuis.'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn