• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

In deze stad waren dit jaar al veel branden, kijk hier hoe dat in jouw gemeente was

APELDOORN - Van huizen en winkelpanden tot scholen en cafés: in het eerste halfjaar van 2020 woedde er in heel Nederland minstens 2100 keer brand in een gebouw. En in Apeldoorn waren er relatief veel branden, zo zocht LocalFocus uit.

In Apeldoorn waren in de eerste helft van dit jaar zo'n 25 branden, drie meer dan in 2019. Bij negen van die branden ontstond ernstige schade, zo blijkt uit cijfers van Stichting Salvage. Salvage komt bij zo'n 80 procent van de branden naar de plek toe en biedt daar namens verzekeraars eerste hulp aan gedupeerden. 

Van de twintig grootste gemeenten vonden relatief veel branden plaats in Enschede, zo'n vier per 10.000 gebouwen. In Apeldoorn waren dat zo'n 3 branden per 10.000 gebouwen. Daarmee staat de stad in de top drie, waar ook Eindhoven zich in meldt.

Bent u benieuwd hoe dat in uw gemeente zit? Bekijk dat hier:

Vaker brand in appartementen

Volgens Geerlof van Loo, beleidsmedewerker bij Salvage, ziet de stichting vaker dat er appartementen bij een brand betrokken zijn. Volgens de stichting hangt dit samen met het feit dat steeds meer mensen in appartementencomplexen wonen. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Nieuws op de hoek
13:00 tot 14:00
Non Stop Music
13:00 tot 14:00