RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Jongeren vernielen ijsbaan; ijsmeester boos en verdrietig

UDDEL - Uddel en een ijsbaan, het is vooralsnog geen gelukkig huwelijk. Al vijf jaar probeert Peter Vos aan de Harderwijkerweg een ijsbaan te creëren, maar elke keer gaat het mis. Dit jaar is de baan vernield, de ijsmeester is verdrietig.

'Ik ben lichtelijk boos en verdrietig ja', zo vertelt ijsmeester Peter Vos. 'We zijn al zo'n vijf jaar bezig om een baan aan te leggen op een stuk land, maar het gaat elk jaar mis. Vorig jaar gooide de straffe wind nog roet in het eten. Dit jaar hadden we bijna 3,5 centimeter en had ik het idee dat we woensdag eindelijk open zouden kunnen.'

Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met de verdrietige ijsmeester:

Duizenden liters water weggelopen

Maar het ging vandaag mis. Zo'n acht jongens liepen over het ijs en hebben verschillende pijpen open gedraaid, waardoor duizenden liters water zijn weggelopen. 'Dat is funest voor de baan.' De jongens waren wel zo moedig om het Vos zelf te komen vertellen.

Maar de teleurstelling overheerst natuurlijk nog altijd. 'In de afgelopen jaren is er zo'n 20.000 euro besteed door de Oranjevereniging en de ondernemersvereniging om een baan te creëren. Er is zelfs een loonwerker aangesteld die het land vlak heeft gemaakt. Het leek dit jaar dan eindelijk te gaan lukken, we zouden dan met entreegeld weer geld ophalen...', zo vertelt Vos. 

De ijsmeester hoopt nu nog op enkele nachten vorst. 'Maar ik denk niet dat het voldoende gaat aanvriezen.'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn