RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Huisbezoeken aan senioren in Apeldoorn-Noord en -West

APELDOORN - In 2020 kunnen de 70+ers die woonachtig zijn in stadsdeel Noord Oost (o.a. Zevenhuizen, Anklaar en Sprenkelaar) een brief van de gemeente Apeldoorn verwachten met daarin een aanbod voor een informatief huisbezoek van een seniorenvoorlichter.

Vrijblijvende informatie
Tijdens zo’n huisbezoek wordt vrijblijvend informatie gegeven over regelingen en voorzieningen op het gebied van wonen, zorg, financiën, activiteiten, hulp en dienstverlening.

Stimenz voorlichter
Dit huisbezoek wordt afgelegd door een vrijwillige seniorenvoorlichter van Stimenz. De voorlichter kan zich legitimeren met een kaart van deze organisatie. De voorlichter is onafhankelijk en geeft alleen informatie over de mogelijkheden of verwijst zo nodig door.  Men is zelf vrij om te bepalen wat men met de informatie doet.

Recht te hebben op huur of zorgtoeslag?
Vaak geven mensen aan dat het bezoek niet nodig is omdat ze er nu ‘goed bij zitten’. Uit de praktijk blijkt dat in dit soort situaties toch de informatie die gegeven wordt achteraf wel nuttig kan zijn als er later wat verandert. Omdat we  allemaal geacht worden langer zelfstandig te blijven wonen, is een goede voorbereiding daarop van belang. De seniorenvoorlichters staan daar alvast bij stil en geven tips. Ook denken veel mensen bijvoorbeeld geen recht te hebben op huurtoeslag of andere tegemoetkomingen, terwijl dit wel zo blijkt te zijn. De voorlichter kan nagaan of men toch aanspraak kan doen op bepaalde voorzieningen.

Brief ontvangen?
Wie de brief van de gemeente ontvangt en graag een bezoek wil, hoeft niets te doen. Men ontvangt dan na een aantal weken een afspraak voor een huisbezoek via Stimenz. Wie geen bezoek wenst, dit via een antwoordenvelop doorgeven. Voor vragen over de brief of het huisbezoek, kan men contact opnemen met Stimenz, Afdeling Seniorenvoorlichting, mevrouw G. Tabak (088 7846464 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Zelf ook vrijwillige seniorenvoorlichter worden?
Stimenz komt graag in contact met mensen die geïnteresseerd zijn om aan de slag te gaan als vrijwillige seniorenvoorlichter. Men kan hiervoor contact opnemen met Getty Tabak (g.tabak@stimenz) of telefonisch contact opnemen tijdens kantooruren.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn