• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hosts moeten helpen bij naleven coronaregels

APELDOORN - Geen boa of politie die je op de vingers tikt, maar een vriendelijk verzoek van een 'host'. In het centrum van Apeldoorn word je vanaf nu ontvangen door studenten en werkzoekenden. Dat gebeurt met subsidie van de overheid.

Demissionair minister van Justitie Ferd Grapperhaus kwam naar Apeldoorn om samen met burgemeester Ton Heerts het startsein te geven voor dit project. Daarbij worden gastvrouwen en -heren, zogenoemde hosts, ingezet om bezoekers te wijzen op de coronamaatregelen in de binnenstad. Daarnaast dienen zij als vraagbaak en informatiepunt voor binnenstadbezoekers.

Studiepunten en werkervaring

De hosts zijn studenten van ROC Aventus, die hiermee werkervaring kunnen opdoen en studiepunten verdienen. Ook mensen die via Werkbedrijf Lucrato weer werkervaring op willen doen, worden ingezet als host. Voor die inzet maakt Apeldoorn gebruik van een subsidieregeling van het ministerie van Justitie en Veiligheid voor tijdelijke ondersteuning van handhaving en toezicht.

De tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Minister Grapperhaus luistert naar burgemeester Heerts. Foto: Rob Voss

Burgemeester Heerts: “We zitten in een overgangsfase; een fase waarin steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen, het aantal mensen dat gevaccineerd wordt stijgt en voor bezoekers en ondernemers van de binnenstad steeds meer mogelijk wordt. We moeten alert blijven en voorkomen dat we terugvallen." De hosts kunnen daar een rol in spelen, denkt de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn