RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hoog bezoek: Máxima twee keer op één dag in onze provincie

UGCHELEN - Koningin Máxima brengt deze woensdag een bezoek aan Ugchelen en Nijmegen. Ze gaat er langs een verslavingsinstelling en heeft een ontmoeting met de winnaar van het Appeltje van Oranje.

door Vera Eisink

In Ugchelen kreeg Máxima 's ochtends een rondleiding en uitleg over het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de behandeling voor mensen met een verslaving. De koningin ontmoette bewoners van instelling De Wending, die naast een licht verstandelijke beperking, een psychiatrische aandoening ook een lange verslavingsgeschiedenis hebben.

Bekijk de video (tekst gaat verder onder de video)

De bewoners volgen een intensief behandelprogramma in combinatie met een woon- en werktraject. Of de behandelmethode effectief is, wordt onderzocht in samenwerking met het Nijmegen Institute for Scientist-Practitioners in Addiction (NISPA): een samenwerkingsverband van verslavingszorginstellingen in Nederland.  

'Appeltje van Oranje' voor ElanArt in Nijmegen

Na haar bezoek aan De Wending gaat Máxima door naar de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) in Nijmegen. Daar bezoekt ze 's middags ElanArt, een organisatie die zich inzet voor bewoners van asielzoekerscentra in Elden, Grave, Nijmegen en Overloon. Asielzoekers begeleiden jonge lotgenoten bij theaterproducties, schilderworkshops en dansvoorstellingen.

Bekijk de video (tekst gaat verder onder de video)

ElanArt heeft eerder al één van de 'Appeltjes van Oranje' van het Oranje Fonds in ontvangst genomen. Die worden ieder jaar uitgereikt aan organisaties die sociale activiteiten opzetten in de samenleving. 

Koningin Máxima woont tijdens het werkbezoek enkele activiteiten op de campus bij. Studenten van het ROC en de HAN in Nijmegen assisteren hierbij.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn