RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VIDEO | Hoge Veluwe sluit park tegen 'vreemd wild'

HOENDERLOO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft de 'wilddoorgangen' van het park naar de omliggende bossen afgesloten met hoge hekken.

Het park is de grote toeloop van herten uit het Deelerwoud beu en wil bovendien beslist niet dat er een wolf in het park komt. Mocht er toch een wolf binnenkomen, dan wil de parkdirectie dat dier laten afschieten.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Dat schrijft parkdirecteur Seger baron van Voorst tot Voorst in een verklaring voor het besluit hekken te plaatsen bij de ecoducten, die het park sinds 2013 toegankelijk maakten voor wild van buitenaf. 'Het park is nu gesloten voor grofwild van buiten. Dat blijft zo tot we nieuwe afspraken hebben gemaakt met de provincie Gelderland en Natuurmonumenten over de instroom van herten en over de wolf.'

De Hoge Veluwe is particulier bezit en mag dus zelf besluiten om hekken te bouwen. De provincie Gelderland is er naar eigen zeggen niet gelukkig mee.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn