• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hoge Veluwe schrapt alle evenementen en excursies voor de rest van het jaar

UDDEL - Het Nationale Park De Hoge Veluwe schrapt voor de rest van het jaar alle publieksactiviteiten. Zo worden er in heel 2020 geen evenementen en rondleidingen meer gehouden. De parkdirectie zegt dat de maatregelen nodig zijn om aan de betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen. 'Door COVID-19 is het overgrote deel van onze inkomsten weggevallen.'

Door: Laurens Tijink

Onder meer de ingang Schaarsbergen, het Parkrestaurant en Jachthuis Sint Hubertus blijven voorlopig dicht. Dat geldt ook voor het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin. Het Park blijft zo lang als mogelijk beperkt open voor bezoekers. De avondopenstelling is geschrapt.

Gedwongen ontslagen voorkomen

Met de maatregelen hoopt het park gedwongen ontslagen te voorkomen. Ook moet het zo mogelijk blijven om het hoogst noodzakelijke beheer te kunnen uitvoeren. 

Op de website van De Hoge Veluwe heeft de directie een duidelijke boodschap voor mensen die het niet met de maatregelen eens zijn: 'Voor de bezoekers die middels brieven, e-mails en berichten op social media en bij onze medewerkers klagen over de aangepaste openingstijden en het afsluiten van de entree Schaarsbergen hebben wij een duidelijke boodschap. Zij die het niet kunnen laten om onze medewerkers daarmee te belasten zullen geen toegang meer krijgen tot het Park of uit het Park worden verwijderd.'

Dit zijn alle maatregelen die het Nationale Park De Hoge Veluwe neemt in verband met het coronavirus:

  1. Het Park blijft via de entrees Hoenderloo en Otterlo zo lang als mogelijk beperkt open voor bezoekers. Openingstijden: 09:00-17:00 uur. Er is geen avondopenstelling.
  2. Via de webshop kunnen alleen nog Beschermerkaarten worden besteld. Er wordt geen contant geld meer geaccepteerd. Bezoekers kunnen wel pinnen.
  3. Eenieder wordt verzocht om 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.
  4. De ingang Schaarsbergen, het Parkrestaurant, de Parkwinkel, de speeltuin, het Museonder, Jachthuis Sint Hubertus, de Theekoepel en de camping blijven tot nader order dicht. Dit geldt ook voor het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin.
  5. Er worden geen fietsen meer verhuurd. De gratis Witte Fietsen blijven wel in gebruik.  
  6. Het toiletgebouw op het Marchantplein en de toiletgroep bij Jachthuis Sint Hubertus blijven toegankelijk.
  7. Alle publieksactiviteiten, evenementen, excursies en rondleidingen zijn tot en met december 2020 geannuleerd.
  8. Zolang alle publieksvoorzieningen gesloten zijn, blijft de entreeprijs met 50% verlaagd. Dit geldt niet voor auto’s, paarden en parkeren.
Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Jazz Podium
19:00 tot 20:00