RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hoge aantal gesloten scholen blijkt momentopname

HOENDERLOO - Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn heeft donderdag verkeerde cijfers naar buiten gebracht omtrent de tijdelijke sluiting van scholen vanwege corona. Er werd bericht dat in Noord- en Oost-Gelderland relatief de meeste middelbare scholen dichtgingen, maar dat bleek een momentopname op 30 november.

Er werd in eerste instantie gemeld dat in heel Nederland 25 middelbare en 28 basisscholen tijdelijk gesloten werden om corona. Nu blijkt dat het in totaal gaat om 44 basisscholen en 40 middelbare scholen.

Geen reden

Hoe de verhoudingen liggen in Gelderland, is niet bekend. Ook is niet exact bekend waarom het percentage in Oost-Nederland hoger lag ten opzichte van de rest van Nederland. "Het meldpunt registreert niet welke reden er aan de sluiting ten grondslag ligt", aldus het ministerie.

Het is dus nog altijd mogelijk dat in Noord- en Oost-Gelderland de meeste scholen zijn gesloten, maar exacte cijfers zijn daar niet over bekendgemaakt. De Onderwijsinspectie houdt het aantal schoolsluitingen in opdracht van het ministerie pas vanaf 15 oktober bij. Daarom zijn er geen cijfers van voor november beschikbaar. Voortaan komen er maandelijks rapportages.

Zie ook: In Noord- en Oost-Gelderland gingen meeste scholen dicht om corona

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn