RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hoe Amerikaanse invloeden de Julianatoren hebben overgenomen

APELDOORN - Een uitkijktoren: meer was het vroeger niet. Ondertussen is de Julianatoren uitgegroeid tot één van de grote pretparken in ons land. Maar hoe is dat zo gekomen?

Vroeger hadden we vooral speeltuinen in Nederland. Daar was de Julianatoren, toen ook wel de Prinses Juliana Toren genoemd, er één van. Je kon over het prachtige landschap uitkijken en er waren lachspiegels. In het Omroep Gelderland-programma Straal Voorbij brengen we een bezoekje aan het park. 

De Amerikaanse invloeden

Je ziet een Amerikaanse invloed op het park, legt presentator Hans Jungerius uit. 'Die invloed is er na de Tweede Wereldoorlog gekomen. Dat gaat gecombineerd met een thema en een mascotte. En je ziet een architectuur die je buiten pretparken echt niet ziet.'

Bekijk de hele uitzending van Straal Voorbij

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn