RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Het Nationaal Jeugdorkest op Wintertournee met Weense inslag

In het Nationaal Jeugdorkest ontmoeten de allerbeste conservatoriumstudenten van het land elkaar. Zij maken deel uit van het toptalenten-ontwikkelingsprogramma van de Nationale Jeugdorkesten Nederland. Voor de Wintertournee die eind januari plaatsvindt, brengt het orkest een programma met een Weense inslag. 

Het orkest werkt samen met de in Wenen woonachtige Nederlandse celliste Harriet Krijgh. Zij kan uitdrukking geven aan de diep melancholieke klanken van Elgars celloconcert uit 1919. Wenen is de thuisstad van dirigent en Bruckner-specialist Martin Sieghart, in Nederland jarenlang chef van Het Gelders Orkest.

Het NJO opent het Brucknerjaar 2024 met Bruckners Negende Symfonie. Dat doet het orkest niet alleen op de grote podia van Nederland; de Weense connectie van dit programma wordt helemaal compleet gemaakt doordat het NJO is uitgenodigd het laatste concert van de serie in de wereldberoemde Gouden Zaal van de Musikverein in Wenen te spelen. 

De tour vindt plaats op woensdag 24 januari om 20.00 uur in Theater Orpheus in Apeldoorn, donderdag 25 januari 20.15 uur in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen en vrijdag 2 februari om 19.30 uur in Goldener Saal Musikverein in Wenen.

Voor meer informatie en de tickets kun je kijken op www.njo.nl/concerten.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn