RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Het is zover: 'grootste elektrische vloot van Europa' de weg op

APELDOORN - Vanaf vandaag rijden er bijna 250 elektrische bussen van Rrreis door Gelderland en Overijssel. Buschauffeurs kregen de afgelopen maanden training om passagiers veilig van A naar B te kunnen brengen. Want elektrisch rijden is wel even wennen.

Door: Joukje Valkenburg

"Het is de grootste elektrische vloot binnen Europa, die van de een op andere dag geïmplementeerd wordt", zegt René Nekkers. Hij is regiomanager van Keolis, het bedrijf dat het busvervoer in de Regio IJssel-Vecht regelt. Bijna 900 buschauffeurs moesten ingewerkt worden.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Op verschillende plekken in onze provincie zijn vanwege de komst van de elektrische vloot speciale laadpalen geplaatst. Daar kunnen de bussen vanaf zondag snel worden opgeladen. Ze staan onder meer op de busstations van Harderwijk en Ede. Op de nieuwe bussenstandplaats in Apeldoorn hangen ze aan een traditionele stekker.

Chinese bussen

De elektrische bussen zijn van Chinese makelij. Er is veel gedoe om geweest, omdat Keolis fraudeerde tijdens de aanbestedingsprocedure. Dat is ook de reden dat het bedrijf niet tien, maar slechts twee jaar het busvervoer in de regio op zich mag nemen. De bussen rijden onder een nieuwe naam: Rrreis.

In 2022 moet een ander bedrijf het vervoer in de Regio IJssel-Vecht overnemen. De nieuwe Chinese bussen blijven dan overigens wel gewoon rijden, zegt Nekkers.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn