RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Het is kurkdroog: een ramp voor Stadsakkers in Apeldoorn

APELDOORN - Sombere gezichten op de Stadsakkers in Apeldoorn, waar onder meer voedsel wordt gekweekt voor de voedselbanken. Door de aanhoudende droogte kan nieuw zaaigoed niet worden geplant en wat al op het land staat, verdroogt in rap tempo.

'Kijk, hier zit vocht in', zegt David Koning terwijl hij de grondboor uit het dorre zand trekt. 'Maar dan ben ik wel 70 centimeter diep. En daar heeft mijn zaadgoed helemaal niks aan. Die wortels zitten daar niet. Ik kan niks!', klinkt het bijna wanhopig.

Ook de aardappelen staan er troosteloos bij. 'De groei valt helemaal terug en ze zijn aan het vergelen.' En bij de peulen is het helemaal huilen met de pet op. 'Die moeten normaal gesproken in juni nog volop in de bloemen zitten. Nou, die bloemen zijn door de droogte niet gekomen. En dus heb ik nu geen peulen meer.' En de courgettes, die veel vocht willen hebben, groeien niet.

Kijk hier naar de reportage:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn