RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Het donorgesprek in Gelre Ziekenhuis Apeldoorn

Tijdens deze Week van het Donorgesprek van 9 tot en met 15 oktober 2023 wil de Nederlandse Transplantatie Stichting mensen met een publiekscampagne overhalen om in gesprek te gaan over orgaandonatie. Het thema is ‘Vraag het gewoon!’. Ook de donatiecoördinatoren schenken aandacht aan het donorgesprek. Op donderdag 26 oktober 2023 kan je tussen 09.00 en 16.00 uur terecht in de centrale hal van Gelre Apeldoorn bij de informatietafel.

Het kan een moeilijke beslissing zijn voor sommige mensen zijn om wel of niet organen en weefsels te doneren. Praten met iemand anders helpt dan om erachter te komen hoe je over dat onderwerp denkt. Stel iemand die dicht bij je staat plotseling overlijdt: weet je dan wat de keuze van die persoon is? In het donorregister heb je veel verschillende keuzes om in te vullen.

Door met elkaar in gesprek te gaan, voorkom je dat je onverwacht nieuws moet verwerken of voor keuzes staat op een verdrietig moment. Eén gesprek kan dit voorkomen. Om van elkaar te weten wie wel of geen donor wil zijn, helpt ook. Praat erover met mensen die dicht bij je staan. En maak zelf een keuze die bij je past. Dus: ‘Vraag het gewoon!’.

Denk aan vragen zoals ‘Weten anderen hoe je in het Donorregister staat geregistreerd?’ of ‘Weet je wat ‘geen bezwaar’ in het Donorregister betekent?’ of ‘Heb je al een keuze gemaakt of je wel of geen organen en weefsels wilt doneren?’ Elke mening telt, of dat nu vóór of tegen donatie is.

Kijk voor meer vragen op www.donorgesprek.nl

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn