RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Het beste van zomer- en wintertijd: Een ‘vierseizoenentijd’

Weeronline - Aanstaande zondag gaat de wintertijd weer in. Weeronline adviseert om de klok een half uur te verzetten in plaats van een permanente zomer- of wintertijd in te voeren. Vooralsnog gaat ook dit jaar de klok weer een heel uur terug.

Een tijdsverschil van een half uur heeft zowel in de zomer als winter grote voordelen, terwijl de nadelen verzacht worden. Het invoeren van een permanente zomer- of wintertijd heeft niet alleen consequenties voor het moment waarop het donker of licht wordt. Ook de temperatuur speelt een grote rol in het tijdsverschil.

Klok een half uur verzetten: effecten in de zomer
In tegenstelling tot zomertijd valt zonsondergang een half uur eerder. Dat betekent dat het op warme zomeravonden ook eerder afkoelt. Hoe vroeger de zon op komt, hoe eerder het warm wordt.

Door een ‘vierseizoenentijd’ zal een barbecue iets eerder moeten plaatsvinden, omdat het al eerder afkoelt. Bovendien ontstaan onweersbuien iets eerder ten opzichte van zomertijd. Toch is dat laatste effect klein.

De voor- en nadelen van een vierseizoenentijd in de zomer op een rij:

+ In de zomer niet te vroeg licht

+ Eerder donker in zomer, daardoor al sneller afkoeling

+ Sluit beter aan bij ons bioritme

- Koele zomeravonden zijn sneller te koud om buiten te zitten

- Onweersbuien komen eerder

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn