RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Herdenking bevrijding Apeldoorn

APELDOORN - .

Datum: woensdag 17 april 2019
Tijd: 11.00 - 13.00 uur
Locatie: Monument bij Apeldoornse sluis in het Apeldoorns Kanaal, Apeldoorn.

Informatie:
De Vereniging Oud Apeldoorn herdenkt de bevrijding van Apeldoorn bij de sluis over het kanaal. Er worden bloemen gelegd bij het monument bij de sluis door de Vereniging Oud Apeldoorn, de Gemeente Apeldoorn en door de school die het monument adopteerde: de Prinses Margrietschool. 

In april 1945 staken Gijs Numan en Albert van de Scheur 's nachts het kanaal over om de Canadezen ervan op de hoogte brengen dat de Duitsers Apeldoorn in alle stilte verlaten hadden. Er was contact geweest met de Canadezen maar dat was verloren gegaan. Gevreesd werd dat Apeldoorn zwaar beschoten en mogelijk zelfs gebombardeerd zou worden. Deze beide helden voorkwamen dat door 's nachts over het sluisje naar de andere kant van kanaal te gaan: met gevaar voor eigen leven redden ze Apeldoorn van een ramp.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn