RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Henk, Ties en Ben zoeken het hogerop

Iedere avond zoeken Ben Buitink, Ties Broekers en Henk Bosch het hogerop. Ze nemen plaats in de regiekamer van het theater in de buurt van de bedien-panelen. Het trio vormt het technisch hart van MMT. Zonder hen geen beeld, licht of geluid. Al hebben ze daarvoor toch hun Chinese collega’s nodig. En daar wringt de schoen want de samenwerking is eenmalig, aangezien er tijdens de toer op vijf verschillende locaties wordt gemusiceerd. De tijd om samen tot iets goeds te komen is beperkt tot precies 1 repetitie. De taal is het grootste probleem. Niet iedere Chinese theatertechnicus is de Engelse taal machtig. En degenen die dat wel zijn spreken met een accent dat zich soms moeilijk laat ontrafelen. Maar de mannen slaan zich er dapper doorheen, de wat chaotische repetities ten spijt.

Henk Bosch had gisteravond in het fraaie stadstheater vooraf de grootste twijfels. Hij is de lichtman van de club en zag donkere buien hangen. Die gaandeweg de voorstelling wegdreven want zijn aanwijzingen werden goed opgevolgd. Het geluid was naar de maatstaven van de muzikanten niet optimaal. En dat lag niet aan Ties Broekers. Het publiek had er nauwelijks last van. Er werd geklapt en spontaan gereageerd op de Chinese liedjes van zangeres Eline Scholten. De Apeldoornse technici zijn gehuwd met dames uit het orkest. Ria van Ben en Trees van Ties spelen accordeon en Ria van Henk zingt, nu ze haar accordeoncarrière heeft beëindigd, in het achtergrondkoor. Vanavond staat het luxe Marriott Hotel op de speellijst. Tegen het nieuwe jaar is de groep weer terug in het hotel om op 2019 te proosten. Zeven uur eerder dan in Nederland.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn