• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Heide in vlammen bij Uddel, mogelijk brandstichting

UDDEL - Een bekend beeld in een warme zomer, maar minder in een koele lente; in Uddel vloog zondag in alle vroegte een flink stuk heide in brand. De brandweer kreeg de vlammen gelukkig snel onder controle.

De brand woedde aan de Aardhuisweg tussen Uddel en Hoog Soeren. Meerdere brandweerwagens waren rond 06.00 uur bezig met het doven van het vuur. Volgens een fotocorrespondent is een stuk heide van honderd bij honderd meter afgebrand.

De brandweer moest overigens in de loop van de ochtend nog terug naar de heide nadat voorbijgangers opnieuw rook zagen. Er is opnieuw geblust. Inmiddels zijn alle hulpdiensten vertrokken en lijkt het onderzoek ter plaatse afgerond.

De brandweer en politie zeggen brandstichting niet uit te sluiten. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) noemt het in ieder geval 'opmerkelijk' dat er zo vroeg brand woedt in de natuur.

Kans op brand klein

De kans op natuurbranden is momenteel klein, laat de site natuurbrandrisico.nl zien. In vrijwel heel Nederland geldt fase 1, wat staat voor het laagste risiconiveau.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn

Kijk naar RTV Apeldoorn