RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Op deze plekken staat de heide momenteel het mooiste in bloei

EPE - Als de heide bloeit, moet je er snel bij zijn om te genieten van dit jaarlijkse fenomeen. Halverwege september verandert het paars alweer in grijzere tinten. We vroegen onze volgers van Buitengewoon op Facebook wat de mooiste plekken in Gelderland zijn om de heide te zien bloeien.

Het meest genoemde en ook het gebied dat het meest bekend is om de heide is natuurgebied de Veluwezoom/Posbank in de gemeente Rheden. De 90 meter hoge Posbank biedt een prachtig uitzicht over het glooiende natuurgebied dat nu uitbundig paars kleurt. Let op: het kan hier, met name in het weekend, druk zijn.

Afbeelding
Posbank in ochtennevel. Foto: Karin van der Sluis

Niet alleen in daglicht of bij ondergaande zon is de bloeiende heide hier indrukwekkend, ook in de ochtend is dit heidegebied adembenemend.

Daarom in de top 8 van mooiste heidegebieden in Gelderland:

1. Posbank/Veluwezoom

"Behalve de schaapskudde kun je ook konikpaarden tegenkomen. Geweldig mooi tussen de paarse heide", zegt Sonja Jonkhout. "Mooi glooiend uitgestrekt en vaak met mooie luchten erboven", zegt Joyce Derksen. 

2. Stakenberg

Afbeelding
Bloeiende heide op de Stakenberg bij Elspeet. Foto: Michele Schuurkamp

De Stakenberg is een natuurgebied bij Elspeet. "Een klein gebied, maar hier is ook een leuk speelveld voor de kinderen, tipt Michele Schuurkamp die ook bovenstaande foto maakte.

3. De Dellen/Renderklippen 

Afbeelding
Schaapskudde op De Dellen bij Heerde/Epe. Foto: Ramona Stoker

"Het gebied De Dellen bij Epe is veelzijdig met veel vergezichten. Bos afgewisseld met heide, waar je kans hemt om de rondtrekkende schaapskudde tegen te komen", zegt Ramona Stoker. Het gebied Renderklippen ligt tegen De Dellen aan. "Altijd genieten daar, nu super op de grote heide", vindt Irma Huisman.

4. Zilvense heide/Loenermark

"Ik vind de Loenermark een mooi gebied. Heide, bos, ruimte en de schaapskudde", zegt Hannie Wijers. Roel de Visscher roemt de Loenermark vanwege de prachtige vergezichten. De Visscher woont in Antwerpen en kan daarom niet als andere jaren naar Gelderland komen om van de bloeiende heidevelden te genieten. Daarnaast tip De Visscher ook:

5. Deelerwoud

"Het Deelerwoud is afwisselen, zo loop je in de bossen en zo kom je op een open vlakte waar Hooglanders op de heide staan", aldus De Visscher. 

6. Hatertse en Overasseltse vennen

Afbeelding
Haterse en Overasseltse vennen bij Nijmegen. Foto: Joyce Derksen

"Mooi natuurgebied in combinatie met het water", zegt Joyce Derksen, die ook bovenstaande foto deelt. Dit 520 hectare grote vennengebied ligt ten zuidoosten van Nijmegen. 

7. Hoogbuurlose hei

Afbeelding
Hoogbuurlose heide in de keuken van Yvonne Essenstam

Yvonne Essenstam is zo enthousiast over de Hoogbuurlose hei, dat zij in de wand van haar keuken een grote foto van dit gebied heeft geplaatst (zie hierboven). "Het is zo mooi daar, het is net Afrika", aldus Yvonne. 

8. Wolfhezer heide

"Een gevarieerd gebied met sprengen en beekjes, veel historie in de gemeente Renkum", zegt Mieke Mintjes in reactie op de oproep op de Facebookpagina van Buitengewoon

Duidelijk is dat met name de Veluwe rijk bedeeld is met heidegebieden. Behalve bovenstaande heidegebieden worden ook genoemd:

  • Ermelose heide
  • Elspeter heide
  • Gorsselse heide
  • Wezepse heide

Zie ook: De heide kleurt weer prachtig paars, maar drie droge zomers laten sporen na

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn