RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Hartverwarmend afscheid van raadsgriffier Arjan Oudbier

Tijdens een speciale raadsvergadering, waarbij vele oudgedienden uit de politiek aanwezig waren, werd woensdagavond 21 juni afscheid genomen van Raadsgriffier Arjan Oudbier. Dit afscheid was totaal niet gewenst, vertelde Oudbier aan het einde van de bijeenkomst zelf in zijn dankwoord; een aantal jaren geleden kreeg hij de diagnose Parkinson en vorig jaar gaf hij aan dat de ziekte hem zoveel belemmerde dat hij met pijn in het hart zijn functie moest opgeven.

Die functie houdt in dat de Raadsgriffier de tussenpersoon is tussen de Raad, College, ambtenaren en ook de 'buitenwereld' en deze aan alle kanten ondersteund; duidelijk een 'spilfunctie', die Oudbier 17 jaar heeft vervuld, en alle sprekers horende heeft hij dat op een geweldige wijze gedaan. Zo sprak burgemeester Ton Heerts van het feit dat de Raadsgriffier het middelpunt was van al datgene dat speelt in het Stadhuis, een 'oliemannetje', die altijd en overal stroeve onderhandelingen op gang wist te krijgen.

Politieke Markt

VVD'er Tim Kamphuis, die namens de Raad sprak, gaf aan dat het nu geldende systeem van het houden van een P.M.A (Politieke Markt) uit de koker van Oudbier komt, en daarbij waren wij de tweede gemeente in het land. Veel gemeenteraden hebben in de afgelopen jaren op de donderdagavonden Oudbier's kunstje afgekeken; en zijn bemoeienis met 'democratie' uitte zich ook in het feit dat hij een aantal jaren voorzitter is geweest van de Vereniging van Griffiers, die hem ook alle lof toezwaaiden.

Waarnemend griffier Marit Stam en haar collega's van 'de Griffie' vermaakten eenieder nog met een parodie op Oudbier waarbij zijn lievelingsgerecht na afloop van iedere raadsvergadering, bitterballen, groot(s) werd aangehaald.

Gaat Arjan Oudbier nu 'achter de geraniums' zitten? Zeer zeker niet, want hij maakte zelf bekend dat hij inmiddels een bestuursfunctie op zich heeft genomen bij de Parkinson vereniging. 

En toen was het tijd voor een receptie, waarbij als hoofdgerecht, hoe kan het ook anders, bitterballen op het menu stond!

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn