• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Handhaven, handhaven en nog eens handhaven op die coronaregels

APELDOORN - Het is voor de Apeldoornse handhavers nog even afwachten wat er precies gaat veranderen in hun werk. Maar één ding is zeker: de teugels moeten weer worden aangetrokken.

Door: Bastiaan van Blokland

Voor handhavers Isabel en Gert is het werk op donderdagmorgen niet heel veel anders. De avond ervoor sloot de horeca opnieuw zijn deuren, deze morgen is het stil op straat. Een sporadische fietser wordt door het tweetal aangesproken: "Niet fietsen door het centrum!'

Bekijk hier een video over de handhavers in Apeldoorn:

Blij met duidelijkheid

Handhaver Gert is wel blij met de duidelijkheid die er nu is. "Het was een beetje een beleid van, god eh.." Hij krabt zich nog eens achter de oren. "Als handhaver denk je: wat moet ik daar nou mee? Je kunt het op verschillende manieren interpreteren. Als dat voor mij niet duidelijk is, hoe kan het dan voor het publiek duidelijk zijn?"

Neus op de feiten

De regels zijn nu dus weer flink aangescherpt. Want we waren met zijn allen een beetje ingedut. Ook bij de handhaving? Gert: "Ja, dat denk ik zeker wel. Ik denk zelfs op landniveau dat het verslapt was, vanuit de regering. En nu zijn we weer even met de neus op de feiten gedrukt."

Hoe de nieuwe regels het werk van Isabel en Gert gaan veranderen is nog onduidelijk. Want, waar zet je met de mensen die je hebt op in? Ook bij handhaving is dat soms schipperen, zeker omdat ze ook daar te maken hebben met Covid-19. Van het team van Isabel en Gert zat onlangs een groot deel in quarantaine. Dan moet je roeien met de riemen die je hebt.

Prent bij overtreding

Maar vooralsnog heeft de handhaving aan het Apeldoornse stadscentrum geen dikke kluif. "Maar", verzekert collega Isabel: "op de zaterdag is de markt, dan is het echt wel veel drukker."

En dan moeten zij ervoor zorgen dat die coronaregels in acht worden genomen: afstand houden, geen groepsvorming en fietsen in de rekken. Doe je dat niet, dan kan een boete volgen van 25 euro (voor de fiets*) en voor een reguliere coronaboete is dat 95 euro plus 9 euro administratiekosten.

*Eerder werd gemeld dat de fiets fout stallen 95 euro kost. Dit is niet correct.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Kwestie van Ondernemen
16:00 tot 18:00
Op Verzoek Uit
16:00 tot 17:00