• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gorillababy heet Kiango, maar je mag nog steeds niet op kraamvisite

APELDOORN - De nieuwe gorillababy in de Apenheul heeft de naam Kiango gekregen. Dat heeft het Apeldoornse dierenverblijf zaterdag bekendgemaakt. Dit gebeurde op de dag dat de overheid meldt dat de nieuwe versoepelingen per 11 mei niet doorgaan. In die nieuwe versoepelingen waren onder meer dierentuinen opgenomen.

Kiango is de vijftigste gorilla die in Apeldoorn ter wereld kwam sinds de opening van het park in 1976. De naam voor het mannetje werd bekendgemaakt tijdens een livestream, publiek is vanwege corona nog altijd niet welkom.

De naam Kiango komt niet uit de lucht vallen, Kiango betekent namelijk 'licht' en de jongste gorillatelg in de Apenheul wordt door de dierentuin als een lichtpuntje gezien tijdens de coronapandemie.

Park heeft het moeilijk

Het Apeldoornse park heeft het moeilijk door het ontbreken van bezoekersinkomsten. De gemeente Apeldoorn ging onlangs akkoord met een injectie van 2 miljoen euro.

Het kabinet stelde verdere versoepelingen voor attractieparken, musea en dierentuinen voorlopig uit. De cijfers laten dat niet toe, zegt het kabinet.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn

Kijk naar RTV Apeldoorn