RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gorillababy geboren in de Apenheul

Er is een nieuwe gorillababy geboren in de Apenheul. In de vroege ochtend uren van maandag 7 oktober kwam de gorillababy ter wereld. Dit is voor Apenheul voor het eerst sinds 3 jaar dat er een gorillababy geboren is.

Wanneer de baby geboren zou worden was nog niet precies bekend, maar verzorgers hielden er rekening mee dat de kleine in de herfst zou komen. Het was dus een verassing toen zij de baby gisterochtend in het verblijf ontdekten.

De vader van de gorillababy is de leider van de groep Banjoko. Deze gorilla man is pas sinds december vorig jaar te bewonderen in de Apenheul en heeft dus nu al voor een baby gezorgd, dat is erg positief voor het in standhouden van deze diersoort.

Dierenverzorger Stan deelt meer over hoe het met de baby en de ouders gaat: ,,M’Fugaji had vanochtend kleine oogjes en was moe. De moederrol pakt ze echter snel op. Vader Banjoko was meteen geïnteresseerd in de baby. Hij had al veel rollen in de groep, onder andere die van leider en ‘politieagent’, maar hij heeft er nu een heel belangrijke rol bij, namelijk die van vader.’’

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn