• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gladiolen voor hoogbejaarde Vierdaagsefan, die zelf tien keer meeliep

APELDOORN - Eigenlijk had ze haar directeur willen verrassen met bloemen, omdat er in het verpleeghuis waar ze woont zo veel moeite is gedaan om de mensen aan het sporten te krijgen. Maar in plaats daarvan verblijdde Harm Edens de 91-jarige Puck Hermans zélf met een mooie bos gladiolen,

De hele week is de presentator in het Vierdaagsejournaal op pad. Hij verrast iedere dag mensen met een mooie bos, als troost voor het niet doorgaan van de Vierdaagse én als hart onder de riem.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Tien keer Vierdaagse

Tien keer liep Puck Hermans de Vierdaagse. Pas als 60-jarige begon ze ermee: "Er stond in de krant dat ik op mijn leeftijd niet achter de geraniums moest gaan zitten. Toen ben ik gaan trainen in Arnhem op Papendal en daar leerde ik goed lopen. Ik leerde daar ook over voeding en goede kleding." 

Het lopen ging goed, totdat reuma roet in het eten gooide. Noodgedwongen stopte Puck met de Vierdaagse. En ze mist het, dit jaar nog meer dan anders.

Sporten tijdens corona

Tegenwoordig woont de kranige dame in Talma Borgh, het verzorgings- en verpleeghuis in Apeldoorn. Door corona was het leven in het huis de afgelopen maanden zwaar. Maar Puck Hermans is ook dankbaar. Dat bracht haar op het idee Harm Edens te vragen de directeur van het huis te verrassen met bloemen.

Puck: "Na al die tijd opgesloten hebben gezeten is de directeur heel druk bezig ons aan te sporten te krijgen. Geen hoogdravende prestaties, maar ze hebben van alles georganiseerd voor ons. Ik heb dus reuma en ze hebben geprobeerd met spelletjes buiten en vanuit de deuropening ons in beweging te krijgen. We mochten we niet in de gang. Daar ben ik de directeur echt dankbaar voor."

Gladiolen voor Puck

Met dit verzoek ging Harm Edens naar Apeldoorn, vergezeld met de gladiolen. Na een praatje met Puck was het de bedoeling samen met Puck de directeur met deze bloemen te verrassen. Maar in plaats daarvan besloten directeur en Harm ter plekke dat de bloemen tóch voor Puck waren..  

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn