• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

GIGANT en CODA ExperienceLab lanceren Digital Media Lab in Apeldoorn

Gigant en CODA ExperienceLab openen dit voorjaar een gloednieuw Digital Media Lab in Apeldoorn. Het lab is ingericht met alle ingrediënten om digitale kunst en vormgeving te creëren. Je kunt het lab ontdekken tijdens de workshops die komende tijd gelanceerd worden én alvast tijdens de open dag van Gigant op zaterdag 18 juni 2022 van 12.00 tot 17.00 uur. 

Met het Digital Media Lab lanceren CODA ExperienceLab en Gigant verschillende nieuwe activiteiten. Leer bijvoorbeeld elektronische muziek maken met computercode en algoritmes tijdens de driedaagse workshop Live Coding Electronic Music op 21 en 28 maart en 4 april van 20.00-21.30 uur of doe mee met een tweedaagse training Vectortekenen in Inkscape op 6 en 13 april van 20.00-21.30 uur. Kijk op https://live-coding.eventbrite.nl en https://inkscape.eventbrite.nl voor tickets en meer informatie.  De activiteiten zijn gericht op zowel de jonge als volwassen maker.  

Het Digital Media Lab is gevestigd in de mediaruimte van Gigant en is aangesloten bij de Makerspace van CODA ExperienceLab. Naast de programma’s in het collectieve Digital Media Lab worden er masterclasses gelanceerd waarbij het aanbod van Gigant Cursushuis, CODA Museum en CODA ExperienceLab samenkomen in verdiepende cursussen en activiteiten. Het aanbod is gericht op een combinatie van innovatie, kunst en vakmanschap.  

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn