• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

GGD's overspoeld met aanmeldingen van prikkers

APELDOORN - Een oproep van de Gelderse GGD's in een zoektocht naar hulp bij het vaccineren heeft tot een overweldigend aantal reacties geleid. Er zijn veel bekwame handjes nodig als op 15 januari door de GGD's de eerste coronavaccins gezet gaan worden. Vooral ook voor de vaccinatierondes daarna. Maar ook voor die periode lijken genoeg prikkers beschikbaar te zijn.

Door: Maarten Beeks

Net voor de jaarwisseling deed de GGD Noord- en Oost-Gelderland nog een dringende oproep, maar inmiddels zijn de rijen gesloten en kunnen geïnteresseerden zich alleen nog aanmelden om in een reservebestand te komen.

Zie ook: GGD's druk op zoek naar prikkers; zelfs de brandweer gaat helpen

Ook bij de GGD Gelderland-Midden zijn veel reacties binnengekomen. "Dat is ontzettend fijn", reageert een woordvoerder tegenover Omroep Gelderland. Mensen kunnen zich daar nog wel aanmelden, maar die krijgen dan een standaard bericht en kunnen eventueel nog van dienst zijn in latere vaccinatierondes. "Maar we hoeven niet meer actief te werven dus."

Dankbaar voor betrokkenheid

GGD Gelderland-Zuid gaf eerder al aan voor de eerste ronde in januari al genoeg personeel te hebben. Toch zijn ook daar de afgelopen weken veel spontane aanmeldingen binnengekomen. Bij GGD Noord- en Oost-Gelderland zijn ze erg dankbaar voor de grote betrokkenheid. Ze benadrukken dat de mensen in het reservebestand gecontacteerd gaan worden als er opeens toch weer meer prikkers nodig zijn of als ze het aantal vaccinaties verder kunnen opschalen.

Aanvankelijk stond de start van het vaccineren van zorgmedewerkers in Gelderland gepland vanaf 18 januari. Dat is nu dus met drie dagen vervroegd. In andere delen van het land starten enkele GGD's al op 8 januari met de eerste vaccinaties. De kans is groot dat voor die tijd in sommige ziekenhuizen al de eerste vaccins aan ziekenhuispersoneel gegeven gaan worden.

Zie ook: Radboudumc gaat vaccins verdelen, Slingeland Ziekenhuis krijgt ze woensdag

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn