RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gezamenlijke tuin Ordermoes bindt buurt

Ruim 30 personen kwamen zondag 9 september in de sfeervolle buurttuin Ordermoes bij elkaar voor de jaarlijkse picknick met zelfgemaakte gerechten op de hoek van de Pieter de Hoochlaan en de Ordermolenweg. Naast de tuinbezitters waren er ook omwonenden aanwezig. Aanvankelijk bekeken een aantal omwonenden het plan voor de gezamenlijke moestuin met argwaan. Nu oogst de vierjarige tuin niets dan complimenten. Iedereen hanteert de methode van de ‘Makkelijke moestuin’. Dat wil zeggen dat je werkt met hanteerbare bakken van 1.20 m bij 1.20 m met een speciaal grondmengsel. Alle 28 bakken zijn momenteel bezet. Een ieder verbouwt de groentes en kruiden naar keuze. Gezamenlijk wordt onder andere aandacht besteed aan een bessenhaag, pompoenen en bloemen die noodzakelijk zijn voor de bijen.

Deze zomer was water geven een belangrijke activiteit. Om de avond lagen de slangen over de straat. Wie met vakantie was, kon rekenen op de anderen. Het leek wel of de brandweer aan het oefenen was, vertelde een van de tuinbezitters. Een buurtmoestuin geeft een wijk een groene impuls. Niet alleen bindt het bewoners in de buurt die gezond bezig zijn, maar het betekent ook een plek die de biodiversiteit ten goede komt. De gemeente Apeldoorn ondersteunt dit initiatief door houtsnippers voor de paden te verstrekken, de heg te snoeien en het gras te maaien. Stadsmoestuinen passen binnen de gewenste vergroening van steden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn