RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gerommel bij lokale 50Plus

Het rommelt bij de lokale 50plus-fractie. Fractievoorzitter Hans Weevers ziet kapers op de kust voor zijn positie als fractievoorzitter. Volgens Weevers wordt aan zijn stoelpoten gezaagd, maar bronnen binnen de partij ontkennen dat stellig. Weevers zelf peinst er niet over om te vertrekken. Volgens Weevers zou 50plus-raadslid Philip de Groot er op uit zijn om

Volgens Weevers zou 50plus-raadslid Philip de Groot er op uit zijn om zijn plek als fractievoorzitter in te nemen. Hij is daar duidelijk over: ,,Ik ga pas weg wanneer ík bepaal dat ik weg ga. Of totdat de leden mij wegstemmen natuurlijk.”

Desgevraagd geeft De Groot aan wel te twijfelen over de positie van Weevers, maar niet uit te zijn op Weevers’ plek als fractievoorzitter. ,,Absoluut niet waar. Ik wil gewoon dat de partij goed in de raad kan functioneren.” Als Hans Weevers dat wil blijven doen, dan is dat volgens De Groot prima. Maar dan moeten wel dingen veranderen.

Andere bronnen binnen de partij bevestigen het beeld van De Groot. Volgens 50plus-raadslid Ria Sprik is het niet waar dat De Groot de ‘troon’ van Weevers wil overnemen. Verder wil ze er niks over kwijt. ,,Ik wacht het overleg van 10 juli af.”

Landelijk grijpt in

Op 10 juli komt een vertegenwoordiger van het landelijke 50plus-bestuur naar de Apeldoornse fractie om orde op zaken te stellen. Ook De Groot zegt dat gesprek af te wachten.

50Plus haalde in maart drie zetels, twee zetels winst. Weevers zit sinds 2014 in de Apeldoornse gemeenteraad, eerst als Verenigde Senioren Partij en later als 50plus.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn