RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gemeenteraadsverkiezingen in de spotlights bij Orpheus

 

Nog heel even, 23 dagen om precies te zijn, en dan is het 16 maart. Op die dag mogen alle stemgerechtigde Apeldoorners naar de stembus. Stemmen kan op heel veel locaties. Ook Theater Orpheus is, net als bij de Tweede Kamerverkiezingen, toegevoegd aan het lijstje met stemlocaties.

Inwoners van Apeldoorn kunnen zich bij Orpheus in aanloop naar de verkiezingen laten informeren en ook kunnen ze activiteiten bijwonen. Zo stopt op 25 februari de verkiezingsbus van Omroep Gelderland bij het theater. Tijdens een toer door de provincie onder de noemer GLD Stemt zoekt de omroep uit wat de lokale thema’s zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Daarnaast is Orpheus op 12 maart het podium van Het Apeldoornse Lijsttrekkersdebat, georganiseerd in samenwerking met De Stentor. Onder leiding van journalist Gep Leeflang van De Stentor gaan alle 15 lijsttrekkers van de partijen die in Apeldoorn op 16 maart aan de Gemeenteraadsverkiezingen meedoen met elkaar in debat. Kaarten hiervoor kosten 5 euro en zijn vanaf 25 februari te koop via orpheus.nl.

 

De directeur van Orpheus, Mirjam Barendregt, zegt ernaar uit te kijken om de komende weken de gemeenteraadsverkiezingen in de spotlights te zetten. ,,Als theater zoeken we continu actief de connectie met de stad en de thema’s die daar spelen en ons allen raken. Hoe mooi is het dan dat we op deze manier een kleine bijdrage kunnen leveren aan de lokale democratie.”

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn