RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gemeenten willen geen landelijke regeling voor bewoning vakantieparken

UDDEL - De elf deelnemende gemeentes aan het project Vitale Vakantieparken roepen minister Van Veldhoven op om goed na te denken over een plan voor de bewoning van vakantieparken. De gemeenten zijn bang dat de minister met één voorstel komt, wat ingaat tegen het huidige project Vitale Vakantieparken.

Door: Rik Kapitein

Het Programma Vitale Vakantieparken kijkt naar zo'n 500 vakantieparken in Gelderland en de vraagstukken die daarmee gepaard gaan. Het adviseert gemeenten om bepaalde recreatieparken om te bouwen.

Zie ook: Meer starterswoningen op vakantieparken Putten

Per park wordt dan bekeken of permanente bewoning door bijvoorbeeld arbeidsmigranten of senioren een optie is, of dat het teruggegeven wordt aan de natuur. Dit alles doen de elf gemeenten in overleg met de provincie Gelderland, maar ook met eigenaren van de parken, bewoners en ondernemers.

Woningtekort oplossen

De afgelopen weken hebben VVD en D66 landelijk opgeroepen om het permanent bewonen van vakantieparken toe te staan, om zo het woningtekort in Nederland op te lossen. Vitale Vakantieparken is blij met die aandacht, maar vreest dat met zo'n idee het maatwerk verloren gaat.

'Het generiek toelaten van permanente bewoning levert geen bijdrage aan het oplossen van deze problemen, maar kan deze juist verergeren', schrijft de organisatie. 

Ruimte voor maatwerk

De elf gemeenten - waar onder meer Apeldoorn, Ede, Harderwijk en Putten onder vallen - pleiten voor ruimte voor maatwerk. Burgemeester Lambooij van Putten, die voorzitter is van Programma Vitale Vakantieparken, hoopt dat het lokale maatwerk daarom de ruimte krijgt van de minister. 'Laat de landelijke overheid aansluiten bij ons, en onze ervaringen.'

Veel Veluwse vakantieparken liggen volgens hem te ver van de bebouwde kom, of tegen kwetsbaar natuurgebied aan. Daarmee vindt hij het niet wenselijk en niet haalbaar om al die parken zomaar permanent te laten bewonen.

Zie ook: Boete van 40.000 euro voor eigenaresse vakantiehuisje

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn